marți, 7 mai 2013

Cronica de pivnita #2

       O intalnire cu fostii colegi de liceu, in cazul meu, este intotdeauna placuta si trecuta prin filtrul vinului, se lasa cu depanari de amintiri, mai mult decat incantatoare, ce fura zambete melancolice, zambete de bucurie, zambete pierdute in timp. Vinul a fost atent ales, legatura spirituala infiripandu-se, instantaneu, odata cu intrarea-n pivnita a oaspetilor. Un vin francez, a atins coardele sensibile ale prietenilor, precum si un Merlot, clasic de Dealu Mare.
       Astfel doua, efemere sticle de vin, s-au stins pentru a da viata unor clipe, ce sfideaza timpul. Un lambrusco bianco sanatos a fost servit, pe post de dezlegator de limbi, alaturi de cateva felii delicioase de cozonac de casa.
Francezul: Bru, Syrah, nascut in sudul Frantei, Vin de Pays d'Oc 2008, 13 vol. alc.
Romanul: Vinarte, Red Paradox, Merlot, DOC Dealu Mare, 2005, 13 vol. alc.


       Syrah-ul,  a fost incarcerat in pivnita in Iunie, 2010. Culoarea, inca vie, artagoasa, visinie ce vine catre tine. Aromele sunt sobre, incarcate de izuri animale, de vanat, trufe si magiun de prune. In gura, isi dezvaluie, echilibrul, caracterul prietenos, baubil, precum si notele retinute de cafea si mure. Eu, sincer ma asteptam sa fie mai fructat, probabil ca este umpic decazut. Vinul, a trecut, paharul a ramas, precum si depunerile masive, ce poarta marturie, stilului de vinificatie.

5 stele din 7

       Merlot-ul, a fost incarcerat in pivnita in Octombrie 2009. Colorat, elegant, stralucitor, nimic fortat. Nasul, surprinzator, cu iz-uri de trufe, ciuperci coapte si parmezan maturat din greu. Notele de cafea si ciocolata neagra, s-au topit in cele de lichior de visine, incantand palatinul, alaturi de corpul inca generos si usor taninos. Post-gust lung, poveste.

5 stele din 7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu