luni, 27 mai 2013

Faunus: Nero d'Avola

       Va prezint, un vin Sicilian, de exceptie, cu un RPC de clasa, o licoare coapta, ce prezinta adieri in fiecare colt din fiecare strop. Faunus, Nero d'Avola din paharul meu, s-a nascut in 2010 si are un nivel de alcool, de 13%, care impreuna cu structura fina, este inghitita intr-un corp sanatos. Aromele sale sunt clare, povestea lui de asemenea, dar e atat de complexa si suna cam asa: "Bre', ti-e cam gol paharul".
       Sa incepem cu felul principal, nasul: prezinta arome de banana, cirese si mure, precum si o senzatie de condimente(piper macinat). Aceste arome, sunt coapte, blande, nu sunt in competitie, ci una-n completarea celeilalte. Felul secundar: ne aduce un corp solid, insa deosebit de prietenos si elegant ce are din plin acel vino-ncoa'. Notele  de visine si cafea sunt si ele prezente, insa nu se inghesuie. Post-gustul este mediu si are un iz metalic.
       Acum ca v-am spus povestea sa, trebuie sa va spun si pretul: 5 euro. Dar, vinul din pacate nu se gaseste pe piata noastra, il gasiti la nemti. Faunus, este foarte prietenos si cu stomacul, pentru cei care sunt mai sensibili, in aceasta directie. Il vad stand, atat de bine alaturi, de carne rosie la gratar.

5 stele si jumatate din 7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu