luni, 6 mai 2013

Cronica de pivnita #1

Cronica de pivnita, reprezinta o serie de articole( cel prezent inclusiv ), ce au ca si scop analiza organoleptica, a vinurilor ce au zabovit, cel putin un an de zile, in privnita cu care am fost blagoslovit. Prafuite, zgribulite, orbite de-un intuneric tenebros, unele au supravietuit calirii, iar altele s-au stins, sangerand, strigate de lacrimi rosii, lacrimi stirivte de-un zid de sticla rece si un ciot de lemn saracacios.
Astazi, aduc in fata dumneavoastra, pentru a fi supusi procesului ancestral, un vin bordolez, si unul autohton, din podgoria Murfatlar.

Trei Hectare, Cabernet Sauvignon 2004-DOC-CMD. sec, 13,5 vol. alcool. Imbuteliat la data de 07.05.07. Incarcerat in pivnita, in August, 2009.
Avem de-a face cu o oxidare a vinului, pe langa dop s-a prelins, suficient vin, pentru ca acest lucru sa se intample.
Culoare este inca vie, nasul insa este inchistat, sters, pute a sosete nespalate, parca mai ofteaza niste amintiri de cirese si condimente. Gustativ, este mort, oxidat, acru cu un post-gust ucigator si dezgustator.



Chateau la Caussade 2009, Cupaj majoritar de CS si Merlot, AOC Medoc. 13 vol. alcool. Incarcerat in pivnita, in Septembrie, 2011.
Prezinta o roba densa, visnie cu tente negricioase. Olfactiv, domina scentul de prune uscate si afumate precum si stofa tipica cupajului clasic bordolez, stofa brodata in arome picante dar si visina, cassis si fum.
In gura, este viril, corpolent, serios, frumos echilibrat, cu exceptia unor tanini amari si greoi, uitati. Ne delecteaza cu note de cafea, ciocolata neagra, piper si lemn. Post-gustul este mediu si este insotit de acei tanini amarui, sacaitori, dar, uneori tuturor ne place, sa mai fim sacaiti, cate umpic.

5 stele si jumatate din 7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu