Astazi, aduc in fata dumneavoastra, pentru a fi supusi procesului ancestral, un vin bordolez, si unul autohton, din podgoria Murfatlar.
Avem de-a face cu o oxidare a vinului, pe langa dop s-a prelins, suficient vin, pentru ca acest lucru sa se intample.
Culoare este inca vie, nasul insa este inchistat, sters, pute a sosete nespalate, parca mai ofteaza niste amintiri de cirese si condimente. Gustativ, este mort, oxidat, acru cu un post-gust ucigator si dezgustator.
Chateau la Caussade 2009, Cupaj majoritar de CS si Merlot, AOC Medoc. 13 vol. alcool. Incarcerat in pivnita, in Septembrie, 2011.
In gura, este viril, corpolent, serios, frumos echilibrat, cu exceptia unor tanini amari si greoi, uitati. Ne delecteaza cu note de cafea, ciocolata neagra, piper si lemn. Post-gustul este mediu si este insotit de acei tanini amarui, sacaitori, dar, uneori tuturor ne place, sa mai fim sacaiti, cate umpic.
5 stele si jumatate din 7
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu