marți, 9 aprilie 2013

Dealul cu Sangiovese

Buna seara dragii mei, astazi seara va prezint un vin, Italian, intrupat din sange de Sangiovese di Romagna. Sangiovese este strugurele care printre altele este vinovat de a da nastere arhi-cunoscutului Chianti. Insa de Chianti vom vorbii, mai multe cu proxima ocazie. Licoarea de astazi este un Sangiovese di Romagna Superiore, 12,5% alc. Sangio, se arata rosu jaratec in pahar, dezvaluind o insiruire de picoare dese, subtiri si lungi. Nasul debuteaza cu arome tipice de dude, precum si ciocolata, condimente si gem de capsuni. Patalatinul este absorbit, de corpolenta bine sculptata de-o aciditate hotarata, destainuind note de coarne si visine suculente. Vinul este foarte baubil, user-friendly, paharul se umple de la sine de mana hipnotizata. Finish-ul este lung, picant, fresh cu izuri de iarba proaspat cosita. Merge atat de bine, alaturi de cartofi rumeniti cu gorgonzola, delicios. 2-3 ani in plus de pastrare in pivnita, i-ar fi adus un plus de complexitate. Vorba unui bun prieten: vinul curge, sticlele raman. Noapte buna...

5 stele si jumatate din 7

4 comentarii:

  1. Cam tot pe la ora la care ai publicat articolul a iesit si Parker la rampa, folosind...acelasi tip de pahar! Ati fost imnpreuna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impreuna doar in spirit:)). Fizic, putem vorbii de-o uniune ritualica. Oricum sunt mai mult decat flatat, de asocierea ta Mihai. Apropo Mihai e numele mic sau Vasile?

      Ștergere
    2. Berbequtio m-au poreclit unii recent :). Cu Q.
      Mihai.

      Ștergere
    3. The Q is Silent:)). Good to know. Merci

      Ștergere