vineri, 6 februarie 2015

Riga Crypto și Lapona Monastrell

       Revin cu un vin absolut surprinzător. Un Vin DOC Alicante (relativ aproape de Valencia), mariaj între Tempranillo și Monastrell, un fel de Riga Crypto și Lapona Enigel. Două soiuri puternice, complementare.
       Vă puteți închipuii ce fel de vin trebuie să fie, ducându-mă cu gândul la această capodoperă a lui Barbu. Așa că, să vă zic de Lapona Enigel și Crypto regele ciupercă. Tempranillo-ul domnește în regatul său, Monastrellul venind în treacăt aducând cu el note închise și umbroase, vegetale(ardei gras) și mure. Amândouă soiurile contribuie la structura tanică foarte bună a vinului, dândui continuitate în toate straturile gustative, cât și longevitate în post-gust.
        La nivel gustativ avem pronunțate notele de nucă de cocos, cireșe amare, magiun de prune, piper și tabasco. Atacul e puternic condimentat și aduce cu el senzații dulci de compot de cireșe. Finalul e lung, ușor astringent cu arome persistente de prune uscate.
        E de departe, o structură inginerească foarte bine conturată, nu este un rezultat al alinierii astrelor, ci a unui foarte bun Oenolog și a unor struguri/vinificații pe măsură. Sub pragul de 3 euro, cred că acest vin este și sper să mă înșel, imbatabil. Mai găsiți Monastrellul sub numele de Mourvedre (Franța) și Mataro (Cataluna). Face parte din vestitele cupaje GSM din Rhone și Australia.

P.S: Este un vin din 2010, adică 5 ani și este într-o stare impecabilă, un alt plus mare.

6 stele și jumătate din 7

Un comentariu:

 1. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
  Ea este competentă în următoarele vrăji:
  * vrăji de dragoste
  * vrăji de căsătorie
  * vrăji de bani
  * vrăji de frumusețe
  * Vrăji de noroc
  * Vrăji de atracție sexuală
  * Vrăji de vindecare a SIDA
  * Vrăji de loterie
  * Blestemele elimină imediat vrăjile
  * Vrăji de protecție
  * Vrăji de loterie
  * Vrăji norocoase
  * Vraja de fertilitate
  * Inel de telekineză 💍
  E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
  Whatsapp +2349074881619

  RăspundețiȘtergere