Avem de-a face cu un IGT si asta
deoarece, oenologul s-a jucat, alăturand indigenului Nero d'Avola,
internationalele: Merlot, Syrah si Cabernet Franc. In centrul edificiului
oenologic, domneste in aliura sa nobilă, celebrul Nero d'Avola, care se reflectă in
fiecare strop rosiatic.
Licoarea intalneste văzul, intr-o
robă visinie intensă, cu tente ciocolatii. Nasul este direct, aromele
năpădesc către tine, departe de a fi niste fuste, ce ascund secrete efemere. El
ne invaluie, in arome de fum, ciocolată, coacăze si bacon, precum si o atingere
fină de suc de mure. E un vin atat de usor de băut si de inteles, cu toate
că este complex. Textura sa este absolut dementiala, fină, rotundă,
coaptă, insă cu un atac viril si totusi delicat, e precum un roller-coaster.
Această textură, este completată de arome, de foie gras, piper
măcinat, cuisoare, măsline verzi si gem de afine, e un adevărat deliciu, aduce
a bazar turcesc si gemul bunicii. Aceasta nota de foie gras, e chiar
persistenta, dominantă, e ceva ce nu am mai intalnit pană acum.
E un vin, destinat consumului, de
tanăr, structura sa nu se pretează imbatranirii. Merge de minune, cu
ciocolata neagră insă si gustari reci, cas si suncă de casă,
precum si multe altele, datorită versatilitatii sale.
5 stele si jumatate din 7
Nu doar că m-ai făcut curios de mor, acuma salivez într-una :))...Frumos.
RăspundețiȘtergereSper sa am ocazia de a gusta acest vin , pentru descrierea facuta e un vin desavarsit, ma cucerit , iar toate aceste cuvinte alese plus si poza mi-au facut o pofta de mancare, de nu mai pot. Doamne ajuta !
RăspundețiȘtergere