Dopul este de pluta indesata, inscriptionat cu Sange de Taur. La debusonarea sticlei, am avut parte de un lucru neasteptat si anume de un bum, urmat de o degajare de gaz, datorata imbogatirii din plin cu dioxid de carbon si nici vorba sa fie specificat acest lucru pe eticheta. Numele este unul epic, si provine din campul lexical alcatuit din cuvintele: lant, aur, platina, bani, dusmani, ghiul, euroi, ceafa, porc, viloca, fumei si anume STF, care in nici, dar in nici un caz nu inseamna, Sa te...felicit, ci bineinteles Sange de Taur Forte. Ei bine, STF este un vin?! dulce, de masa, care se consuma de preferinta rece. Cu toate ca este de masa, el are 12% tarie alcoolica si este un Appelation Vin Comunitaire Controlee, imbuteliat la data Binecuvantata de 10 mai 2012. Incet, tiptil, m-am apropiat de paharul ce adapostea licoarea spumeganda, si cand credeam ca imi voi intalnii sfarsitul, surpriza! Surpriza pe dracu'! Nu e nas, e ceva intepator, e acetona, cu miros de butoi nespalat, sulf, miros de boasca statuta plina de viespi si ceva ce seamana cu un parfum de prostituate. Are chiar multe de zis, pacat ca spune doar prostii, tot vorbeste de ceva soi de mucegai de pereti si alcool cu ceva ierburi mistice.
Sa trecem la partea cea mai infricosatoare, intalnirea cu papilele gustative. Corp mediu, usor spritar, dulce, ceva ce seamana cu niste tanin, dar vai ce post-gust, e clar ca vinul a fost baricat, in baricuri de stejar frantuzesc nobil de prin 1800 toamna. Nu reusesc sa disting mare lucru de dulceata asta fortata, decat amareala si ceva care ar trebuii sa fie un gem cu continut de fructe rosii de 5%. Totusi gustativ este mai placut decat oflactiv. Asociere culinara: O Shaorma cu multa maioneza!
Din motive lesne de inteles vinul de fata, nu intra in sistemul de evaluare specific. Vinul a costat 12 lei!!! La jumatate de pret imi luam un vin facut din struguri, imi cer scuze de pleonasm. Dar mai bine, sa uitati prostiile ce le-am debitat mai sus, fiindca trebuie sa fiu obiectiv si acest vin are o culoare chiar frumoasa, as putea spune, specifica soiului si stilului de vinificatie, lucru ce nu poate fi treacut cu vederea, de un connaisseur.
Va multumesc de vizita, sper ca v-am fost de folos.
PS: Acest articol, reprezinta doar o parere personala, lipsita de orice interes financiar si reflecta opinia mea, asupra acestui produs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu