Imi tresare inima, de cate ori am ocazia, sa gust o noua
licoare Transilvaneana. Si e atat de dulce gustul reusitei, caci dezamagit nu
am fost, nici macar odata de aceste vinuri, ce ii sunt atat de aproape sufletului
meu. Si nu vorbesc de celebrele legende si nici macar de fiorii reci ce strabat
carnea si spiritul odata cu toamnele si iernile atat de simple si ancestrale.
Vorbesc de pamantul acesta ce musteste a “frumos”, a viata, a mandrie.
Vinul celor de la Liliac m-a dus in acesta deosebita traire,
fiindca vinul poate sa faca asta, are acest sceptru al puterii si misterului,
are aceasta celula vie in care e inscris intreg trecutul unui pamant, unui
neam, si chiar al meu uneori.
Degustarea de la
Corso, a decurs intr-un cadru cat se poate de familial, asta si datorita doamnei profesoare Ioana
Micu, directorul executiv al celor de la Liliac Wine, care a reusit sa creeze o punte comfortabila intre audienta si vin.
M-au incatat cu
un vin in stil Beaujolais nouveau si anume Young Liliac, un cupaj de Neuburger
si Muscat Ottonel, cu arome de citrice, sensaztii de mar verde si macris, o
aciditate buna si o corpolenta pe masura. Nota generala fiind Fresh!
A urmat un
Sauvignon Blanc 2011, 14,8%, absolut gustos, Cu note de mar, smochine si
capsuni. Cu aroma de grapefruit, strugure si ananas, un alt vin foarte fresh si
deosebit de placut. Singurul lucru putin scapat din frau a fost finalul putin
prea alcoolic, cu toate ca momentan aciditatea ii tine piept. Chardonnay-ul a fost
o bomba de fistic, cu arome de alune de padure si o beteala de eleganta.
Apoi,
Feteasca Neagra, bat-o focu’, zici ca era un cal salbatic ce nu stia in ce
directie sa o apuce. O FN ce arunca cu visine si ciocalata neagra, tare
astringenta cu note de grapefruit si coaja de portocala. Postgustul domol, cald
cu fructe rosii si cafea.
Finalul, a
fost prezidat de un IceWine(premiera) si anume Nectar de Transilvania. Un vin
cat se poate de dulce peste 150 g/l zahar. Cu note de miere, caise usacte,
zahar vanilat, crema de zahar ars. Gust de smochine, miere si piscoturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu