duminică, 9 ianuarie 2011

O carte practica.


Vinul
Un aliment esenţial pentru sănătatea ta

Michel Montignac

Coperta spate:

Vinul, inseparabil legat de istoria umanităţii, a fost considerat un medicament încă din Antichitate. Cu toate acestea, efectele lui benefice asupra sănătăţii noastre nu sunt pe deplin cunoscute.
Pe baza unor studii ştiinţifice de ultimă oră, Michel Montignac demonstrează că vinul are numeroase virtuţi terapeutice. Printre acestea se numără scăderea riscului unor boli cardiovasculare, dar şi o serie de efecte pozitive în plan digestiv şi antiinfecţios. Mai mult, combate stresul, încetineşte îmbătrânirea şi este capabil să frâneze evoluţia cancerului sau a maladiei Alzheimer.
Pentru a profita în mod optim de efectele benefice ale vinului, este de ajuns să respectăm două reguli: să bem regulat şi cu măsură.

Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de indice glicemic şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Comanda online: http://www.litera.ro/ghiduri-practice-155/vinul-893

Găsiţi cartea aproape in toate librăriile din Cluj, mai puţin la diverta :) si la mine, de impartit.

2 comentarii:

  1. Darius, mai exista si o a treia regula : bei neregulat si fara masura; practic compensezi zilele fara si numarul de pahare restante. :)
    O legenda : cand Noe a sadit prima vita de vie, diavolul a stropit-o cu sangele provenit de la trei animale (miel, leu si porc). Drept urmare dupa un consum moderat de vin, omul e linistit si bland ca un miel; daca adauga ceva la cantitatea consumata, acelasi om devine curajos si aprig ca un leu; ca la final, dupa un consum exagerat, bietul om ajunge in patru labe, tarandu-se prin noroi exact ca si distinsul porc.
    ....................................
    Cauta pe la anticariate cartea "Ambrozie si nectar" de Avram Tudosie si I.Anghelus, o sa iti placa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, am sa o caut. Din pacate :)) masca distinusului porc este imbracata de tot mai multi tineri cu ajutorul tariilor. Rareori vinul este respunzator de excese. Mergand la superlativ, nu cunosc nici un alcoolic sa functioneze pe baza de vin. Cred ca imi impartasiti opinia, cum ca vinul adevarat predispune omul catre simtiri elevate si este datator de putere, aducator de multe alte benfeicii pe diverse planuri.

    RăspundețiȘtergere