sâmbătă, 19 iunie 2010

Trapiche Malbec Oak Cask 2008

Ei, iata un vin care nu da gres, un tovaras de drum, care sta pe langa tine, se muleaza dupa gandurile tale, nu cere mult (doar 23 lei), dar garanteaza acelasi comportament si pentru mama ta si pentru tatal tau si pentru amicul tau care bea vin dulce de obicei si pentru prietenul tau mai pretentios si cultivat. Ii place si muzica, incat ii soarbe vibratiile si te duce pe noi carari ale imaginatiei si... . Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu este cel mai bun vin nici cel mai echilibrat, nici macar cel mai fructuos, dar e un vin care nu da gres atat.
Aceasta licoare a acompaniat perfect discutia, caldura undei reintalniri cu un fost coleg de clasa din 1-8 si un prieten de nadejde. Am considerat ca necesita decantare, asa ca l-am lasat 40 de minute. Culoare visinie, precum carnea unei visine bine parguite. Nasul denota piper proaspat zdrobit si umezit, prune uscate, un scent de fum si alte minunatii de fructe, asa cum era de asteptat. Gustul este plin, cald, cu atingeri de vanilie, cirese, masline, ciuperci, mure, bine structurat, corpolent dar si catifelat. Atacul minunat, dibac si se. Postgustul lung, dulceag, cald si aproape, meditativ.

Si inca ceva...

ERIC CLAPTON - "River of Tears"

Un comentariu:

  1. Un vin reusit, bun in pretul sau mai ales comparativ cu ale noastre. Si ai dreptate: e genul de vin care uneste pe cei care iau parte, chiar daca nu se omoara dupa vin.

    RăspundețiȘtergere