
Vă puteți închipuii ce fel de vin trebuie să fie, ducându-mă cu gândul la această capodoperă a lui Barbu. Așa că, să vă zic de Lapona Enigel și Crypto regele ciupercă. Tempranillo-ul domnește în regatul său, Monastrellul venind în treacăt aducând cu el note închise și umbroase, vegetale(ardei gras) și mure. Amândouă soiurile contribuie la structura tanică foarte bună a vinului, dândui continuitate în toate straturile gustative, cât și longevitate în post-gust.
La nivel gustativ avem pronunțate notele de nucă de cocos, cireșe amare, magiun de prune, piper și tabasco. Atacul e puternic condimentat și aduce cu el senzații dulci de compot de cireșe. Finalul e lung, ușor astringent cu arome persistente de prune uscate.
E de departe, o structură inginerească foarte bine conturată, nu este un rezultat al alinierii astrelor, ci a unui foarte bun Oenolog și a unor struguri/vinificații pe măsură. Sub pragul de 3 euro, cred că acest vin este și sper să mă înșel, imbatabil. Mai găsiți Monastrellul sub numele de Mourvedre (Franța) și Mataro (Cataluna). Face parte din vestitele cupaje GSM din Rhone și Australia.
P.S: Este un vin din 2010, adică 5 ani și este într-o stare impecabilă, un alt plus mare.
6 stele și jumătate din 7
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu