
Bună dragilor, dat fiind faptul că firul vieții mele m-a adus în Binecuvântatul
pământ al Valenciei, vă voi scrie în mod constant cam cum sunt vinurile aici,
care e calitatea lor, în funcție de nivelul lor de preț.
Rogu-vă, să nu aveți
pretenția ca următoarele articole să prezinte doar o părere specializată, ci
mai degrabă voi incerca să cuprind întregul spectru, de la consumator la
oenolog.
Pentru următoarele 5 luni, voi studia Oenologia într-un stil
autentic spaniol (sper!), la Universitatea Politehnică din Valencia. Campusul e
imens, plin de portocale și mandarine, toate decorative - am furat inofensiv
una și e amară ca dracu’!
Biblioteca este absolut încâtătoare, găsești o sumedenie de manuale de Oenologie și cărți
despre vinuri și vinificare, atât in spaniolă cât și în engleză. Dar mai multe
detalii vor veni cu următoarele articole, acum să trecem la un vin:

Culoare roșie, grasă, violacee. Nas fructat, cu arome de fructe
negre, foarte curat lucrat, aduce și a căpșună cu frișcă/vanilie. Atac
sprinten, cu note de mure și vanilie, corp mediu, post-gust intens taninos cu
gust de clorofila, piper verde și peperoncino. Enologic și mirenește vorbind
este o reușită în această categorie de preț. Întrunește cu brio, atât caracteristicile
de soi, cât și rafinementul unui meșteșugar priceput (fie vorba între noi, se
simte chipsul de stejar american, mi-e greu să cred că a văzut o baricare
solidă, veritabilă, cu toate că producătorul susține că a fost maturat timp de
7 luni in barrique american și francez).
Una peste alta, 5 stele și jumătate. See you next time!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu