sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Bucaro Montepulciano d'Abruzzo 2010

Bucaro Montepulciano d'Abruzzo, este obtinut din struguri Montepulciano din regiuna Abruzzo situata in sud-centrul Italiei. Acest vin rosu-rubiniu a fost invechit in baricuri frantuzesti timp de 12 luni, pentru a-si putea dezvolta caracterul plin si viril.
Trebuie sa recunosc ca acest vin m-a luat pe nepregatie, m-a dat pe spate. L-am servit la ceas tarziu, alaturi de o pizza delicioasa de la Napoli centrale. Permiteti-mi sa va prezint jurnalul de calatorie:
Un atac absolut miselesc al acestei licori pline de taninuri fine, rotunde, lungi pana in capatul post-gustului. In nas ne loveste cu note de cirese, trufe, lemn crud, struguri uscati si prospetime. Gustul nu se lasa mai prejos si arunca-n lupta note de macris(la primul contacta cu armata de papile si nervi ai inamicului) apoi ciocolata, lemn dulce, magiun de prune si ardei iute uscat. Corpul este unul puternic si viril, nu ai cum sa vrei si sa poti sa dai in retragere. Post-gustul este memorabil, vibrant, ce te invaluie in iaurt de la noi de la napolcat, iaurt de nuci verzi.
6 stele din 7!!!

2 comentarii:

  1. OK, gustul, ca gustul, da' corpul? Unde găsim corpul care ascunde spiritul vinului? Magazin, cramă, vinotecă, ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! L-am achizitionat de la metro din Italia. Pe piata romaneasca nu se gaseste. Dar ceva licori asemanatoare, gasiti la preturi mai decente( adaosuri cinstite ), la magazinul La Chambre( cluj, str. Napoca). Va doresc o zi plina de impliniri.

    RăspundețiȘtergere