sâmbătă, 29 decembrie 2012

Lilieci si vin





          Imi tresare inima, de cate ori am ocazia, sa gust o noua licoare Transilvaneana. Si e atat de dulce gustul reusitei, caci dezamagit nu am fost, nici macar odata de aceste vinuri, ce ii sunt atat de aproape sufletului meu. Si nu vorbesc de celebrele legende si nici macar de fiorii reci ce strabat carnea si spiritul odata cu toamnele si iernile atat de simple si ancestrale. Vorbesc de pamantul acesta ce musteste a “frumos”, a viata, a mandrie.
Vinul celor de la Liliac m-a dus in acesta deosebita traire, fiindca vinul poate sa faca asta, are acest sceptru al puterii si misterului, are aceasta celula vie in care e inscris intreg trecutul unui pamant, unui neam, si chiar al meu uneori.
          Degustarea de la Corso, a decurs intr-un cadru cat se poate de familial, asta si datorita doamnei profesoare Ioana Micu, directorul executiv al celor de la Liliac Wine, care a reusit sa creeze o punte comfortabila intre audienta si vin.
        
          M-au incatat cu un vin in stil Beaujolais nouveau si anume Young Liliac, un cupaj de Neuburger si Muscat Ottonel, cu arome de citrice, sensaztii de mar verde si macris, o aciditate buna si o corpolenta pe masura. Nota generala fiind Fresh!
          A urmat un Sauvignon Blanc 2011, 14,8%, absolut gustos, Cu note de mar, smochine si capsuni. Cu aroma de grapefruit, strugure si ananas, un alt vin foarte fresh si deosebit de placut. Singurul lucru putin scapat din frau a fost finalul putin prea alcoolic, cu toate ca momentan aciditatea ii tine piept. Chardonnay-ul  a fost o bomba de fistic, cu arome de alune de padure si o beteala de eleganta.

         
 Apoi, Feteasca Neagra, bat-o focu’, zici ca era un cal salbatic ce nu stia in ce directie sa o apuce. O FN ce arunca cu visine si ciocalata neagra, tare astringenta cu note de grapefruit si coaja de portocala. Postgustul domol, cald cu fructe rosii si cafea.
     Finalul, a fost prezidat de un IceWine(premiera) si anume Nectar de Transilvania. Un vin cat se poate de dulce peste 150 g/l zahar. Cu note de miere, caise usacte, zahar vanilat, crema de zahar ars. Gust de smochine, miere  si piscoturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu