sâmbătă, 22 noiembrie 2014

White Thracia, Castra Rubra

       Bună seară, știu long time no see, dar winemaking-ul mi-a solicitat până și ultima picătură de sânge-vin-creativitate.
       Vinoteca celor de la Real, din Constanța este absolut impresionantă pentru un Hypermarket. Mi-a făcut cu ochiul, printre statuile din Rhodos, ale vinurilor mari și foarte mari de Bordeaux și Toscana, un vin bulgăresc, alb, sec alcătuit din Sauvignon Blac și Semillon, creat de crama Castra Rubra, tocmai din valea Tracică. So that sounds preety goooood.    
       Sticla arată chiar bine, e impunătoare, cu un cocoș!? pe eticheta, predomină culorile închise. Totuși este prea grea și prea impunătoare, pentru un vin alb ce nu a pupat lemnul nici măcar din greșeală. Să vedem ce are vinul de spus:
       Nas blând ca și o adiere de vânt, curat precum aerul de munte cu pufuri joviale de mere, coajă de lămâie, rodie, flori de soc și o construcție schilodită, intrigantă de vanilie și scorțișoară. Gura îți este cucerită instant, ai impresia că o pară williams se topește încet și-ți îmbracă limba. O limbă ce capitulează în fața acestui eros gustativ.
       Corpul este amplu și proaspăt, precum un templu ce abundă în ferestre deschise. Aciditatea e și ea o fată morgană, o vezi o simți, vrei să muști din ea plin de nesațietate, însă ea repede se scurge în dunele corpolenței...lăsând loc unui fior complex și echilibrat.
       Aromatic aduce aminte de pomello, miere, corcodușe galbene coapte și mere Granny Smith. Dacă cumva, ești la fel de greu de cucerit precum Sarmizegetuza, atunci cu siguranță post-gustul are să-ți vină de hac, acesta e lung, mineral, puternic-șarmant și delicios. Culoarea la final: galben-verzuie, light ușor ceroasă.
       Culinar văd acest vin susținând foarte bine un preparat clasic pentru sudul Italiei și anume Linguine con le cozze.

       5 stele și jumătate din 7

Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere