marți, 27 octombrie 2009

Argentina: Salentein Reserva, Cabernet Sauvignon, 2003

Salentein Reserva, Cabernet Sauvignon, 2003, Bodegas Salentein, vin rosu sec, 14,5%, 50-60 lei in magazinele de specialitate.

Aceasta arta, acest vin, are niste picioare lungi si senzuale, este dragoste la prima vedere. Culoare rosu-rubinie spre un negru abisal. La primul nas se simt arome de fructe de padure, piper, cirese, boia, deloc violente, se lasa asteptate. Mai apoi te incanta cu arome fine de ciocolata, piper si un scent de vanilie. Dupa ce a fost decantat o leaca in pahar, nasul s-a piperat tare de tot, mult piper negru si alb. Acest Cabernet-Sauvignon se prezinta cu un corp amplu, un atac mediu, un post-gust lung, strans si cald. Mi-a facut o impresie in general pozitiva. Raport calitate-pret undeva sub asteptari.

Pe scurt: Ce sa spun, adevarul este ca la orice ora as prefera un Nachbil (trei crai, cuvee selection), in locul acestui vin, care promite multe, insa nu se ridica pe masura asteptarilor.

V-am pupat.




2 comentarii:

  1. Trebuie aerisit in decanter cel putin o ora si jumatate. Abia atunci incepe sa-si dea drumul. Ok, e sub Max Reserva pe care-l vad in dreapta, dar bate spre 90 de puncte.
    Cati bani ai dat pe el?

    RăspundețiȘtergere
  2. 50-60 ron parca...nu a fost un vin memorabil pentru mine. tot acesta din 2003 l-ai degustat si tu :) ?

    RăspundețiȘtergere