marți, 29 ianuarie 2013

Muscat Ottonel de prima clasa!

     Subiectul activitatii hedoniste de astazi se numeste: Muscat Ottonel de la Crama Telna, demisec, anul recoltei 2009, centrul viticol Ighiu, D.O.C-C.M.D Alba Iulia. Un vin mai mult decat cinstit, la un pret mai mult decat accesibil. E la superlativ. In drumul sau predestinat, de a intalnii paharul(meu) de vin, licoarea se arata de culoarea galben-socata  si debuteaza cu arome de miere, flori de salcam si de mar, stafide, intr-un ton suav. Gustativ este onctuos, impregnat cu note de mar verde si miere, avand un corp elegant. In Post-gust sesizam o aciditate buna, prietenoasa, cu senzatii de corcoduse verzi. Merita servit alaturi de ceva branzeturi traznite italienesti. Doamne ajuta!

5 stele si jumatate din 7

luni, 28 ianuarie 2013

Yalumbaaaa!

Yalumba merlotul austalian supranumit "Y", seria 2005, capacitate cilindrica 14.00%.
Purtand roba sa rosie-caramizie, dobindita in cei 8 anisori de viata, vinul se deschide placut in pahar, desi intepator sub semnul alcoolului, pufnind a arome de menta, mure si coacaze. Te ataca platonic, light, etalandu-si corpul rotund si notele de ciocolata, ardei iute si pleurotus. Sfarsitul este de twilight, parca nu vrea sa se mai termine, amarui cu note de cafea. Amprenta acestui vin ramane in taninii fini, ce te intampina calduros de la primul strop.

4 stele si jumatate din 7

duminică, 27 ianuarie 2013

Charming Misiones de Rengo!


Misiones de Rengo Reserva - Cabernet Sauvignon - Syrah 2010, 14,5%.
Nascut in Valle del Rapel, din regiunea Valle Central, Chile. Cupaj de C.S.-Syrah 70-30%. O parte din vin a fost maturat in baricuri frantuzesti si americane timp de 8 luni, iar partea sora a fost pastrata in tancuri de inox, pentru prospetime si fruct.
Culoare intensa de pruna parguita. 
Nasul este bogat si puternic cu arome de ciocolata, piele, agrise si cirese.
Gustativ ne invaluie cu note de delicioase ce bacon, ciocolata, scortisoara, mure. Are un corp vivace, acompaniat de taninuri rotunde si un atac pe masura. Post-gustul este incantator de gras si lung.
L-am servit alaturi de un platou incarcat de Pecorino Romano, Brie, Parmigiano, mere, nuci si cateva masline.
Bon appetit!

5 stele si jumatate din 7

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Bucaro Montepulciano d'Abruzzo 2010

Bucaro Montepulciano d'Abruzzo, este obtinut din struguri Montepulciano din regiuna Abruzzo situata in sud-centrul Italiei. Acest vin rosu-rubiniu a fost invechit in baricuri frantuzesti timp de 12 luni, pentru a-si putea dezvolta caracterul plin si viril.
Trebuie sa recunosc ca acest vin m-a luat pe nepregatie, m-a dat pe spate. L-am servit la ceas tarziu, alaturi de o pizza delicioasa de la Napoli centrale. Permiteti-mi sa va prezint jurnalul de calatorie:
Un atac absolut miselesc al acestei licori pline de taninuri fine, rotunde, lungi pana in capatul post-gustului. In nas ne loveste cu note de cirese, trufe, lemn crud, struguri uscati si prospetime. Gustul nu se lasa mai prejos si arunca-n lupta note de macris(la primul contacta cu armata de papile si nervi ai inamicului) apoi ciocolata, lemn dulce, magiun de prune si ardei iute uscat. Corpul este unul puternic si viril, nu ai cum sa vrei si sa poti sa dai in retragere. Post-gustul este memorabil, vibrant, ce te invaluie in iaurt de la noi de la napolcat, iaurt de nuci verzi.
6 stele din 7!!!